Jak zrušit Garmin Connect+? Není třeba se bát, zvládnete to na pár kliknut

Garmin Connect+ nabízí řadu užitečných funkcí, je ale pravda, že ne každý je nutně potřebuje a 100% využije. I když si je každý může vyzkoušet na 30 dní zdarma, mnozí to nezkusí z obav o složitý proces deaktivace předplatného. Tento návod Vás ubezpečí, že se nemáte čeho bát, je to „rychlé a bezbolestné“.

Pokud čtete náš blog pravidelně, víte, že Connect+ pro Vás testuji od června, tedy abych byl přesný: Testuji jej skrze svou manželku, která do něho šla z důvodu sledování výživy. Nejdřív to byl experiment na jeden měsíc, ze kterého se vyklubaly měsíce čtyři - z toho tedy tři placené. Teď ale dospěla do stádia, kdy si svou hmotnost víceméně stabilně drží, a protože víc přibírat netouží a za ty měsíce se naučila určité stravovací rutiny, tak to hlavní, co jí předplatné přinášelo, už vlastně dál nepotřebuje.

Aktivně netrénuje, takže možnosti Active Intelligence jí už příliš hodnotných dat nepřináší, tím pádem vlastně nevyužívá ani trasy Garmin, 3D mapy nebo tréninkové pokyny, které Connect+ nabízí. Nejvíc jí asi budou chybět ty prémiové odznaky, protože má jinak soutěživého ducha, ale za ty měsíce z nich nasbírala tolik bodů, že všem přátelům stejně s ohledem na uživatelskou úroveň utekla.

Jak zrušit Garmin Connect+

Postup zrušení Connect+ je velice intuitivní, i když je pravda, že by proces vylepšit rozhodně ještě šel. Jste k tomu totiž přesměrováni na web a proces je v anglickém jazyce. Nejprve je ale nutné jít do nabídky Více a nahoře si rozkliknout volbu Garmin Connect+. Tady se stačí přepnout do karty Nastavení a v ní zvolit Správa Předplatného - právě ta šipka tu ukazuje, že budete přesměrováni mimo aplikaci Connect.

Na stránkách Garmin.com vidíte svůj aktivní plán a platební historii, tedy to, ke kterému dni máte nastavenou obnovu tarifu. Pro zrušení je třeba sjet níže, pokud tedy máte telefon s menší úhlopříčkou displeje, a klepnout na volbu MANAGE.

Zde můžete změnit svůj tarif a přejít třeba z měsíčního na roční (CHANGE PLAN), stejně tak jej zde ale můžete zrušit skrze CANCEL PLAN, na což tedy v tomto případě kliknete. Svou volbu ještě jednou potvrdíte a máte hotovo. Jste zde zároveň informováni o tom, do kdy Vám prémiové funkce poběží. Neznamená to totiž, že musíte Connect+ rušit až před dobou obnovy plánu, nebo že se zruší k času, kdy na banner klepnete. Jde zrušit kdykoli během měsíce (nebo roku) a následně budete mít prémiové funkce pořád přístupné do konce daného období.

Následně se ještě proklikáte přes dvě potvrzující obrazovky, které Vás informují o změně nebo zrušení, zprávu o správnosti provedení najdete i ve své e-mailové schránce. I poté, kdy se Vám už prémiový plán neobnoví, pořád budete mít přístup ke svým historickým datům. V případě stravy se tedy zadaná data v aplikaci nesmažou ani nijak nezamknou, budete je moci pořád procházet, jen už samozřejmě nemůžete přidávat žádná nová.